04 Οκτ Μεσογειακή Σαλάτα με Ρεβύθια
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τη σαλάτα:
• 500 γραμμάρια Ρεβύθια
• 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
• 6 μίνι ντομάτες ψιλοκομμένες
• 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
• 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
• 1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
• 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για βινεγκρέτ μαϊντανού:
• 1/2 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. μουστάρδα
• 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
• 1 κ.γ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
• Αφήστε τα ρεβίθια σε κρύο νερό όλη τη νύχτα.
• Την επόμενη μέρα βράζουμε με το νερό τους μέχρι να μαλακώσουν (αν χρειαστεί προσθέτουμε κρύο νερό).
• Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
• Ανακατεύουμε χωριστά τα υλικά της βινεγκρέτ.
• Ρίχνουμε τη βινεγκρέτ στη σαλάτα και ανακατεύουμε.